Nieuw perspectief dankzij de kracht van voetbal

traject

Rug-dekking is er voor jongeren (m/v) tussen de 17 t/m 27 jaar, zonder werk, opleiding en/of startkwalificatie. Kortom: jongeren die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Deelnemers gaan in groepen van maximaal 15 personen een 12 weken durend traject aan waarbij zij 3/4 dagdelen aanwezig zullen zijn bij een profvoetbalclub uit de omgeving. Dit traject bestaat uit een combinatie van gedragsinterventie, opleiding en stage. De kern bestaat uit de opleiding tot UEFA Sportsteward, aangevuld met de certificaten Verkeersregelaar en Bedrijf Hulp Verlener (BHV). Tijdens (thuis)wedstrijden van de betaald voetbalvereniging wordt er stage gelopen als steward, verkeersregelaar of gastheer/vrouw. Ook wordt er een sportprogramma en een aantal workshops gevolgd, gericht op talentontwikkeling, de houding en het gedrag (als beveiliger).

Programma Rug-dekking in beeld

Welke impact
levert het op?

Wie het traject/programma met succes afrondt, kan vaak tegen een (vrijwilligers)vergoeding aan de slag als steward of verkeersregelaar bij de betaald voetbalvereniging. Dit is een leuke bijverdienste, maar geen structurele bron van inkomsten. Succesvolle kandidaten worden daarom beloond door hen zoveel mogelijk te koppelen aan het bedrijfsleven of hen te begeleiden naar ander werk en/of regulier onderwijs.

Wie verzorgt het programma

Het leerwerktraject Rug-dekking is een traject/programma van stichting Schouders Eronder. In afstemming met de betaald voetbalvereniging verzorgen we de werving, projectcoördinatie en een deel van de coaching en gedragsinterventie van de deelnemers. De betaald voetbalvereniging verzorgt de opleiding en stage tot UEFA Sportsteward en Verkeersregelaar. Daarnaast worden er workshops gegeven door lokale bedrijven uit het werkveld en worden de sportlessen verzorgd door een sportdocent. Samen bekijken we welke mogelijkheden er zijn voor doorstroom naar regulier onderwijs of een baan bij bijvoorbeeld een sponsor of beveiligingsbedrijf.

Waar vindt het programma plaats?

Omdat het belangrijk is dat deelnemers zich écht onderdeel van de club voelen, vinden lessen, sportactiviteiten en stages zoveel mogelijk plaats in en rond het stadion van de voetbalclubs: Sparta, NAC Breda, FC Dordrecht en FC Eindhoven. Het stadion wordt 12 weken lang het thuis en uitvalsbasis van de jongeren. Ze komen graag in deze inspirerende omgeving om te kunnen leren en ontwikkelen. Uiteraard zijn er ook voldoende mogelijkheden om stage te lopen tijdens (thuis)wedstrijden.

Programma

Het programma duurt 12 weken en bestaat uit 3 opleidingen en praktijk en theorie workshops.

workshop
Programma Rugdekking
0
Deelnemers
0
behaalde trajecten
0 %
doorgestroomd naar betaald werk
0
workshops

HELP MEE

Wil jij bijdragen aan een toekomst waarin kwetsbare jongeren in Nederland weer perspectief hebben? Rug-dekking biedt verschillende mogelijkheden om ons werk te ondersteunen. Iedere bijdrage kan het verschil maken voor jongeren die het moeilijk hebben.

aanmelden jongeren

In 2023 starten meerdere trajecten bij NAC Breda, Sparta Rotterdam, FC Eindhoven en FC Dordrecht. Wil je meer weten over het programma of aanmelden van jongeren? Dat horen we graag.

Naar de inhoud springen